FACEPORTAL.hu - 2014.09.08.

AVL Torna Bogácson: amatőr pólósok mérték össze tudásukat

A Vízilabdasportért Alapítvány rendezésével, 2013. szeptemberében indult útjára az Amatőr VíziLabda Torna, akkor még csak egy rendhagyó, egyszeri alkalommal megrendezett eseményként. A nevezésnek egyetlen feltétele volt: a csapatokban nem játszhat igazolt, azaz MVLSZ tagsággal rendelkező játékos.

Ezzel az egy szabállyal lehetőség nyílt arra, hogy olyan sportkedvelők, akik eddig csak a partról szurkoltak kedvenc csapatuknak, hozzájuk hasonló ellenféllel próbálhassák ki Magyarország sikersportágát. Egerben, ahol még csak öt csapat mérte össze erejét és még senki nem gondolta, hogy mi lesz a folytatás. ”

unnamed (2) 

unnamed (3) 

unnamed (4)

unnamed (5)

Az alapítványhoz rengeteg felkérés érkezett, több cégtől és egyéb szervezettől, hogy szeretnék, hogy az ő városukban is megrendezésre kerüljön az AVL Torna, mert amellett, hogy a játékosoknak egy egész napos, jó hangulatú családi program, mint cég, tökéletes csapatépítő lehetőségetlátnak benne. A felkéréseknek eleget téve, 2014-ben már négy helyszínen, Egerben, Budapesten a Palatinus Strandon, Balatonfüreden, ahol a Balatonban nyílt lehetőség a “labdázásra”, és a Bogácsi Termálfürdőben került megrendezésre az amatőr pólósok játéka. Szeptemberben, mire elérkezett a torna az utolsó helyszínére az alapítvány vezetőségét újabbmeglepetés érte. A záró tornára már 15 csapat jelezte részvételi szándékát, így a negyedik AVL Torna már két napos programmá nőtte ki magát, és még így is csak 12 csapat nevezését tudta elfogadni a szervező. A csapatok között voltak nem kisebb cégek vezetői és munkatársai, mint a Vodafone, Aventics Hungary és a Tobroco Machinery de képviseltette magát a Demeter Pincészet, a balatoniVízimentők és a törzsvendégeiből összeállított csapattal az egri Bíboros borozó is. ”

A szezon végére nem csak a csapatok száma nőtt, hanem egyre több olyan szponzor is jelentkezett, akik támogatni kívánták a vízilabdasportnak eme rendhagyó kezdeményezését, így a budapesti torna már Aventics Kupa, a bogácsi pedig Timberland Kupa néven kerülhetett megrendezésre. Két nap, tizenkét csapat, harminckét mérkőzés, akár a bogácsi torna szlogenje is lehetne. Két hatos csoportban a szombati napon és vasárnap délelőtt a csoportelsőségért küzdhettek a csapatok, majd vasárnap délután az A és B csoport első és második helyezettjei játszottak a döntőben a kupagyőzelemért.
A Timberland Kupát a BorSztrít Farkasai nyerték, második helyen végeztek aVízimentők, és az Aventics Waterpolo vitte haza a bronzkupát. A 13 lőtt góljával Kaló Ádám (Aventics) lett a gólkirály, és a Bogácsi Turisztikai Központ felajánlásával a Tobroco GiAnts kaptaa Fair Play díjat.”

A jövőre nézve Vízilabdasportért Alapítvány vezetői úgy érzik, hogy most már nem csak egy jó kezdeményezés, hanem felelősség az Amatőr VíziLabda Tornák további szervezése. Az elmúlt két évben
azok a csapatok, akik spontán összeálltak egy-egy tornára, azok arendezvény után is együtt maradtak, sőt vízilabda csapatként élik életüket. A helyi strandokon rendszeresen edzéseket szerveznek maguknak, egységes úszónadrágot, sapkát, pólót készíttetnek, ezzel is jelezve, hogy ők már egy vízilabda csapat. Egerben a Vízirájderek voltak ennek az úttörői, és segítségükkel ma már négy amatőr csapat tud együtt edzeni.

Tabódy Zoltán, az alapítvány elnöke elmondta, hogy az őszt az eddigi tapasztalatok összegzésére, a sport és technikai eszközök fejlesztésére, és egy interaktív weboldal kialakítására kívánják fordítani, és már az sem titok, hogy decemberre tervbe van véve egy téli forduló is, aminek a szervezése már folyamatban van. Azt, hogy a2015-ös év mit hoz az AVL Torna életében, még nem lehet tudni, de afolyamatosan érkező gratulációk, elismerések és természetesen újabb felkérések alapján azt már biztosan kijelenthetjük, hogy a vízilabdasport nemcsak az egyik legnépszerűbb csapatsportág maMagyarországon, hanem most már bárki számára elérhető.