EGRI VIZILABDA.hu - 2014.05.29.

A Vízilabdasportért Alapítvány elnöke Tabódy Zoltán soha nem értette, hogy miért nem lehet a vízilabdát tömegsporttá tenni. Ezért társaival gondolt egyet, s még az elmúlt nyáron megrendezték Egerben az első amatőr vízilabda tornát. Akkor öt csapat nevezett. A kitétel csak annyi volt, egyetlen csapatban sem szerepelhet igazolt vízilabdázó, csak aki kedvet érez ehhez a könnyűnek igazán nem nevezhető sport kipróbálásához. A siker mondhatnánk átütő erejű volt, s gyorsan híre ment.

 

Már akkor, a tavalyi rendezvényen elhatározták, hogy újra megszervezik az amatőrök tornáját. Arra azonban már a legkevésbé sem számítottak, hogy több városból érkezik felkérés: legyen náluk is amatőr vízilabda torna. Így az idén már négy helyszínen küzdhetnek meg egymással a csapatok. Mindenek előtt természetesen elsőként június 7-én Egerben a strandon, aztán a későbbiekben Budapesten a Palatinus fürdőben, majd Balatonfüreden, míg végezetül Bogácson.

 

 Az utóbbi három helyszínre még elfogadnak nevezéseket, míg Egerben már kialakult a végleges mezőny.

Kell-e mondani, hogy Eger a vízilabda fővárosa? Nem csak azért mert itt székel az OB-I aktuális bajnoka, hanem azért is mert innen ilyen kezdeményezések indulnak. Ami pedig külön érdekesség, hogy az Európa szerte megsüvegelt ZF-Eger drukkerek, nemcsak a lelátón jeleskednek. A drukkerekből három amatőr csapat is alakult akik a vízben is szeretnének kitenni magukért. A Vízirájder, a Másnaposak, az EVIK, az Aventics waterpolo, a Sky FM-Shotokan, valamint a Demeter Bohém Borászat csapatai nemcsak Egerben, hanem több más helyszínen is megmutatják vízilabda tudásukat.